Skip to main content Skip to footer

Instrumenter

Klaver

Klaveret er det største instrument, du kan få undervisning i på musikskolen. Det findes i mange varianter: Flygel, opretstående, keyboard og el-klaver. På musikskolen kan du få undervisning på alle ovenstående typer. Til gengæld er det vigtigt, at du selv har adgang til et instrument, du kan øve dig på. 

 

Undervisningens indhold 
På klaver spiller vi alt fra små fine klaverstykker til dine yndlingssange fra radioen. Du kommer til at lære om grundlæggende musikteori, rytmik, hørelære, noder og at spille efter becifring (akkorder).

Vi tager primært udgangspunkt i, hvad du har lyst til at spille, men du vil også blive præsenteret for musik du måske aldrig har hørt før. 

Vi spiller pop, klassisk, jazz, filmmusik, latin m.m.

 

Sammenspilsmuligheder
Klaveret er et fantastisk universalinstrument. Man kan spille sammen med alle andre instrumenter og sangere, men samtidig er klaverets klang så fyldig og omfattende, at det også er et soloinstrument.

Der er på musikskolen rigtig gode muligheder for at deltage i sammenspil. Man kan både komme med i små ensembler/bands med andre instrumenter, samt deltage i klaversammenspil med andre klaverelever. Til sammenspil lærer eleverne at indgå i et musikalsk fællesskab, hvor man også ofte oplever at finde nye venner med samme interesse. 

 

Anbefalet aldersgruppe
Da tangenterne på klaveret har en fast størrelse, anbefales det, at eleverne først begynder til undervisningen når de er fyldt ca. 7 år. Det er dog muligt og en klar fordel at starte på den musikalske udvikling langt tidligere på ét af musikskolens forskolehold. 

 

Undervisere
Signe Lindegaard Kastrup, Lotte Due Marstal, Pia Bak Dinitzen og Stig Kaufmanas