Musiklærer Morten Thomassen

Morten Thomassen startede i daværende Sakskøbing Musikskole som 11-årig. Mortens guitarlærer var i de første par år Rene Nejrup, men Rene sendte senere Morten til Nykøbing F. Musikskole, hvor undervisningen blev foretaget af den kyndige og inspirerende Dominique Bureau.

Hos Dominique blev de forskellige genrer hurtigt interessante, og der blev øvet både på den klassiske guitar samt el-guitaren. Først ved optagelsen til MGK skiftede fokus til jazz-genren, som er den genre, Morten hovedsagligt beskæftiger sig med. Udfordringen, lyden og de forskellige konstellationer, der følger med jazzgenren gør, at det er den, der bed sig mest fast.

Sideløbende med gymnasiet har Morten været musikalsk leder på flere lokale teaterforestillinger, hvor han lærte en masse om samarbejde og sammenspil.

I 2007 blev Morten uddannet musiklærer ved Vordingborg Seminarium og skrev sin bachelor i faget musik.
Både under gymnasiet, seminariet og privat har bassen også betydet en stor del. Bassen bruges da også jævnligt til indspilninger til eleverne.

Af privatundervisning har Morten studeret hos bl.a. Per Gade, som er en stor inspiration – både i forbindelse med jazz-genren, men også ved hans altomfavnende harmoniske og rytmiske guitarspil.

Udover guitaren betyder arrangementsteknik meget for Morten. Det at kunne omdanne stor musik til mindre konstellationer eller få et nummer til at lyde anderledes er spændende. Derfor har Morten studeret arrangement hos Ole Kock Hansen, hvor klaveret derfor har været flittigt brugt.

Genremæssigt spilles der stadig både pop/rock, men dog mest jazz i for eksempel Ole Kock Hansens A Very Big Band eller i det lokale Real Organ.

Morten Thomassen arbejder nu på Guldborgsund Musikskole og underviser både musikværkstedshold, rotationshold, guitarelever (få klassiske), baselever og pop/rock-sammenspilshold og har enkelte TF elever.

I undervisningen hos Morten lægges der vægt på nodelæsning, rytmelæsning og rytmeforståelse. Undervisningen er fokuseret men samtidig hyggelig – og humor er i den grad tilladt.

Sammenspillet er også i fokus, da fællesskabet omkring musikken netop kan frembringe mere spændende musik og samtidig give det man øver sig på mening.

Både i forhold til sammenspillet men også solospil, er der fokus på akkorder. Det er vigtigt at kunne dække hinanden ind under solo, eller hvis der fx er en sanger i orkesteret.

Improvisation er også i fokus, da guitaren og især el-guitaren ofte inspirerer til solospil. Derfor øver alle på et tidspunkt plekterspil og skalaspil.

Målet i undervisningen er ikke at forme eleven til den bedste guitarelev. Det kræver elevens egen fokus og tid til øvning.
Undervisningens formål er derimod at forme eleven til et fokuseret, struktureret, socialt og ikke mindst musikalsk menneske, der selv kan drive det til hvad han/hun vil.

Morten Thomassen underviser i

Morten Thomassen underviser i

el-guitar, spansk guitar og el-bas. MT underviser derudover sammenspilshold

Læs, se og hør mere på jazzguitaristen.dk

Share This