Lær at spille kirkeorgel

Måske har du lagt mærke til den musik, der bliver spillet i kirken. Måske har du også undret dig over den særlige klang og tænkt på, hvor lyden mon kommer fra? Det er kirkeorglet der kan lyde som et helt orkester. Orglet er nemlig et af de få instrumenter, hvor man bruger både hænder og fødder når man spiller.

Udover at spille med fingrene, kan man på kirkeorgel også spille toner med fødderne, og pedalspillet, som det hedder, er en sjov, men svær udfordring.

En væsentlig del af øvningen kan foregå hjemme på klaveret, men hvis du skal lære at bruge tonerne i pedalerne, er det nødvendigt at øve i en kirke. Hvis man ønsker at spille kirkeorgel, skal man have en solid kunnen på klaver, og være en sikker nodelæser i både g- og f-nøgle.

Du kan typisk starte på kirkeorgel, når du har spillet klaver et par år. Hvis du kunne tænke dig at spille orgel, så er det en god idé at søge råd hos din nuværende musiklærer eller musikskolens orgellærer. Et gammelt el-orgel eller klaver kan godt bruges som øveinstrument.

Undervisning foregår i de kirker, vi kan få adgang til (spørg musikskolen).

Pibeorglet som det også kaldes, er et af de mest grandiose musikinstrumenter både hvad angår størrelse og udtryk, og det har eksisiteret i sin nuværende form siden det 14. Århundrede. Mozart kaldte orglet for “Instrumenternes Konge” hvilket siger noget om de mange muligheder det giver i forhold til repertoire. Små kirkeorgler har måske kun 2-3 registre, Klosterkirken I Nykøbings orgel er på 45 stemmer medens store orgler kan have flere end 100.

Priser

Læs mere om betaling og priser her

Har du et spørgsmål?

14 + 10 =

Share This